Mijn Sport en Cultuur Westerkwartier 0

Periode B 2023 (lente/zomer)

Muziek

Muziek

Instrumentenproeverij. 

Ervaar de magie om op de meest creatieve manier met elkaar muziek te maken.
Heb je altijd al een instrument willen bespelen, of willen zingen, maar nog niet het lef gehad? Of ooit de droom gehad om een orkest te dirigeren?  Dit is je kans! Samen op onderzoek met instrumenten of je stem maak je op aanwijzingen en gebaren van een aanvoerder (dirigent!)  á la minute de meest gave en creatieve composities en muziekstukken! 

Muziekvereniging Wilhelmina Zuidhorn organiseert samen met Kunstkwartier voor de komende Koningsspelen (21 april) op de basisscholen van Zuidhorn en Noordhorn weer de Muziekworkshop voor de leerlingen van groep 4-6.

Na de Koningsspelen biedt het Muziekkwartier aan de kinderen die interesse hebben groepsgewijs een drietal gratis proeflessen aan. Daarna volgt een pakket met lessen tot aan de zomervakantie, (niet gratis), en een afsluitend concertje voor de ouders/grootouders. De kinderen die dat willen kunnen dan na de zomervakantie op les bij Kunstkwartier.

Kun je al een aardig deuntje spelen en bespeel je een instrument zoals een saxofoon, dwarsfluit, trombone, euphonium of trompet?

Ben je een drummer, percussionist, toetsenist of gitarist? 

Wil je dolgraag een keer spelen in een gezellige Bigband? Wil je ervaren hoe het is om te spelen in groepsverband?

Schrijf dan in voor onze inlooprepetities. Deelname is gratis, je mag vier keer meedoen!

Heb je geen instrument of een ander instrument dan hierboven beschreven? Neem dan even contact op.

Wie weet vind je het zo gezellig dat je wil blijven. Voor meer informatie over het lidmaatschap, kijk op www.bigbandenzo.nl

  • 3 mei / 10 mei / 17 mei / 24 mei
  • 19:30-22:00
  • 14 t/m 110 jaar
  • Graag
  • Eigen instrument is handig, eventueel kunnen we voor een instrument zorgen.
  • gratis
  • Bigband & Zo
  • Dorpshuis De Vrijborg (Nieuweweg 80, 9364 PE, Nuis, Nuis)

Kom je ook gezellig muziek maken met CMV Juliana?

Wat gaan we doen? Maak je eigen muziekinstrument en leer ritmes en muziek te maken. Aansluitend mag je samen met leerlingorkest de Juultjes en opleidingsorkest Juliëtte een concert geven voor je ouders, je opa's en oma's, broertjes en zusjes en iedereen die naar jou wil komen luisteren.

Uiteraard mag je ook enkele instrumenten uitproberen, doen we leuke spelletjes en staat er is iets lekkers voor je klaar :) Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. Hopelijk zien we je dan!  

http://www.juliana-aduard.nl/

Introductie cursus saxofoon.    

Wil je weten of saxofoon spelen iets voor je is? In deze korte cursus leer je de beginselen van het saxofoon spelen op een jSax. We werken in zes lessen toe naar een kort optreden voor ouders en andere belangstellenden. Smaakt het na deze cursus naar meer, dan kun je ervoor kiezen om op saxofoonles te gaan!

Geen activiteiten gevonden.