Mijn Sport en Cultuur Westerkwartier 0

Periode B 2023 (lente/zomer)

Jeu de Boules

Jeu de boules

Misschien weet niet iedereen het, maar Oldehove beschikt al ruim 30 jaar over een bloeiende “Jeu de Boules“ vereniging. De "Humsterlandgooiers” is opgericht in 1989 en speelde eerst op een baan achter café “Odeon”. Omdat de vereniging qua leden al gauw uit haar jasje groeide, is in 2001 de overstap gemaakt naar het terrein voor de (voormalige) Jan Biermaschool aan de Schoolstraat. Daar liggen nu 4 prachtige banen en wordt er elke dinsdagmiddag vol overgave en plezier gespeeld.

Het fijne van deze sport is dat je het van jong tot oud kunt spelen. Het is tevens een gezonde sport, omdat je zowel lichamelijk als geestelijk in beweging blijft. Even lekker buiten bezig zijn, je hoofd leeg maken en genieten van het spel en van elkaar. Het spelen van jeu-de-boules is daarmee een ontspannen activiteit, maar tegelijkertijd goed voor de ontwikkeling van conditie, concentratievermogen en oog-hand coördinatie. Tezamen maakt dit het spel tot een echte sport. De ongedwongen sfeer en spanning leiden daarnaast vaak tot hilarische taferelen, wat de onderlinge band tussen de spelers in grote mate versterkt.

Nieuwsgierig geworden ? Kom gerust eens langs op een dinsdagmiddag (van 14.00 tot 16.00 uur). Voor een kennismaking. Of direct een balletje te gooien.

We hopen je in ons midden te verwelkomen.

Voor meer info: http://www.humsterlandgooiers.nl/

Geen activiteiten gevonden.